رنگ آکریلیک

رنگ آکریلیک چیست و چه ویژگی هایی دارد؟

رنگ آکریلیک نوعی رنگ شیمیایی و یکی از پر استفاده ترین رنگ های رایج هستند که کمترین آلودگی ها را داشته و کاربرد وسیع و گسترده ای در صنایع مختلف و بالخص صنعت ساختمان دارد. این رنگ به راحتی در آب حل می شود و از آنجا که نوعی رنگ پلاستیکی پلیمری است پس از اجرا و در هنگام خشک شدن انعطاف و نفوذ پذیری خود را در مقابل رطوبت زیاد و آب حفظ می کند. به طوری که لایه های بعدی رنگی را می توان بدون تاثیر بر لایه های زیرین آن اضافه کرد.

یکی از مشخصه های رنگ آکریلیک این است پس از اجرا به سرعت  خشک می شود و به همین خاطر نقاش به راحتی قادر است لایه های پی در پی رنگی را بدون تداخل در رنگ ها و لایه ها ایجاد کند. البته استفاده از آب و اسپری نمودن آن بر روی کار می تواند زمان خشک شدن رنگ را به تاخیر بیندازد.

رنگ آکریلیک نسبت به رنگ های سنتی نظیر آبرنگ و رنگ روغن مدرنیته بوده و از تکنولوژی جدیدتری برخوردار است. این نوع رنگ ها در دو نوع پایه های حلالی و پایه های آبی طبقه بندی می شوند که هر یک از آن ها کاربرد و خواص ویژه ای دارند.

رنگ آکریلیک به دلیل دوام و درخشندگی در ابتدا در صنعت خودروسازی به کار می رفت اما امروزه این نوع رنگ با خواص و کاربردهای فراوان در انواع نقاشی ها مورد استفاده قرار می گیرد.

رنگ های آکریلیکی که بر پایه حلال آب هستند به اسنی در آب حل شده و بلافاصله پس از اجرا خشک می شوند و سطحی مقلوم و سخت ایجاد می کنند. اما نسب به رنگ های آکریلیک حلال های نفتی جلا و ظرافت پذیری کمتری دارند. این رنگ ها به سبب غلظت زیاد برای ایجاد بافت در سطوح مختلف بسیار مناسب هستند و به سرعت خشک می شوند. رنگ های آکریلیک قدرت انعطاف پذیری نسبتا خوبی دارند و به همین سبب بر روی تمام سطوح قابل استفاده هستند. موارد استفاده رنگ های آکریلیک پایه آبی به دلیل عدم استفاده از حلال های آلی و مواد مضرر نظیر بنرین و … رو به افزایش است و از محبوبیت بیشتری در صنعت نقاشی ساختمان بر خوردار هستند. رنگ کنتکس نیز در نوعی از رنگ های آکریلیک مورد بهره برداری قرار می گیرد.

خواص رنگ آکریلیک

این نوع رنگ ها از بهترین مواد اولیه ساخته شده و کاملا با محیط زیست سازگار هستند.

برای انوع سطوح گچی سیمانی بتونی و… کاملا می توانند مورد استفاده قرار بگیرند.

خاصیت چسبندگی و دوام و انعطاف پذیری فوق العاده ای دارند و بلافاصله پس از اجرا بر روی هر سطحی به سرغت خشک می شوند.

به دلیل عدم استفاده از حلال های علی کاملا بدون بو هستند و در مکان های بسته به راحتی می توانند مورد استفاده قرار بگیرند.

مقاومت خوبی در برابر نفوذ آب دارند و به راحتی قابل شستشو هستند.

کاربردها و مزایای استفاده از رنگ های آکریلیک

این نوع رنگ ها به دلیل غلظت زیاد کاملا درزها و ترک های سطوح را پوشش می دهند

حلا های آلی به طور کامل حذف شده و از به وجود آمن مشکلات تنفسی و تشییع بوی بد و نامطبوع جلوگیری به عمل می آورند.

با انواع شوینده ها و ضد عفونی کننده ها به راحتی قابل شستشو هستند.

خواص فیزیکی این نوع پوشش های رنگی به گونه ای ست که دوام بالایی در برابر رد شدن و پوسته پوسته شدن دارند و در تمام شرایط جوی و آب و هوایی کاملا مورد استفاده هستند.

این نوع رنگ ها جایگزین مناسبی برای انواع رنگ های روغنی، پلاستیک و رنگ هایی با حلال های نفتی هستند.

نکته ای در خصوص استفاده از رنگ آکریلیک : برای استفاده این رنگ ها بر روی سطوح گچی بهتر است اجازه  دهید تا گچ به مدت سی روز به طور کامل خشک شده و پس از آن عملیات نقاشی را از سر گرفت.محلول های نمکی گچ ها در اثر فرایند خشک شدن ب روی سطح گچ انباشته شده و سبب ایجاد شوره می شوند.

 

Related Posts

نتیجه‌ای پیدا نشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست